Γραφεία Τελετών Βλάχος Κωνσταντίνος
 
 
Τηλ.: +302310919530
 
 
 
Κιν.: +306940880855
 
 
 
 
 
 
 
 
24ωρη Φροντίδα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Τέλεση Μνημοσύνων

 


 
 
 
 
 
Την τρίτη ημέρα του αποβιώσαντος, σύμφωνα με τα ελληνικά ήθη και έθιμα, σε στενό οικογενειακό κύκλο η οικογένεια τελεί επί του τάφου επιμνημόσυνο δέηση. Κατ'αυτήν κατασκευάζει ένα μικρό πιάτο κόλλυβα, απλό (βρασμένο σιτάρι με ζάχαρη) και καλεί τον ιερέα των Νεκροταφείων να τελέσει επιμνημόσυνο δέηση. Αυτό επαναλαμβάνεται και στις 9 ημέρες από το θάνατο του προσφιλούς προσώπου τους.

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο που ακολουθεί μπορεί να γίνει είτε στο ναό που επιθυμεί η οικογένεια εντός Θεσσαλονίκης και κατά προτίμηση στο ναό της ενορίας του θανόντος, είτε στο ναό των Κοιμητηρίων. Ένα πλήρες τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο περιλαμβάνει εκτός από το δίσκο, αγγελίες, τοιχοκολλήσεις και σχεδόν όλες τις διαδικασίες που απαιτεί και μια νεκρώσιμη τελετή.
 
 
 
 
Η ανάθεση ενός τέτοιου μνημοσύνου στο γραφείο τελετών θα σας απαλλάξει από πολλές φροντίδες.

Εάν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε μνημόσυνο, πρέπει το αργότερο εντός δέκα ημερών από την ημέρα του θανάτου να επισκεφτείτε ή να καλέσετε το γραφείο τελετών για να συζητήσετε τις λεπτομέρειες και να κλείσει το γραφείο για λογαριασμό σας την ώρα τελέσεως στο ναό και την αίθουσα δεξιώσεων. Σχεδόν όλα τα μνημόσυνα πραγματοποιούνται ημέρα Κυριακή για το λόγο αυτό όταν αργήσετε να επισκεφτείτε το γραφείο τελετών υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσετε ούτε ώρα να κλείσετε στο Ναό, ούτε αίθουσα δεξιώσεων. Προσέξτε λοιπόν αυτή τη λεπτομέρεια.

Εάν θέλετε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο να το κάνετε σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο συμβουλευτείτε το γραφείο τελετών και να είστε σίγουροι ότι θα σας προσφέρει την πείρα του, θα σας διευκολύνει. Τα ίδια πράγματα ισχύουν στο ετήσιο μνημόσυνο ή στο τριετές. Μνημόσυνα αρχιερατικά καλούνται τα μνημόσυνα κατά τα οποία χοροστατεί ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Εάν επιθυμείτε το τεσσαρακονθήμερο, ετήσιο ή τριετές μνημόσυνο του προσφιλούς προσώπου σας να διαβαστεί σε άλλο Ναό και όχι στο Ναό της ενορίας σας ή των Κοιμητηρίων που έγινε ο ενταφιασμός, τότε αναθέστε το στο γραφείο τελετών της αρεσκείας σας, για να απαλλαχθείτε από ορισμένες πρόσθετες διαδικασίες και δαπάνες.
 
 
Φόρμα Επικοινωνίας